Lakossági fórum – jegyzőkönyv

Nevelek közlekedési koncepciójáról tartott lakossági fórum – Polgármester úr által hitelesített – jegyzőkönyvét ide kattintva lehet letölteni.

 

Ha aláírásával támogatná a 30-as zóna bevezetését Neveleken, kérem, hozzászólásban jelezze.

 

Az elhangzott kérdések és vélemények alapján az alábbi pontok további lakossági egyeztetést igényelnek:

 1.  Vasúti átjáró kiépítése Nevelek felé

A lakossági fórumon számos érv hangzott el a Honvéd sor és a Fülemüle utcát összekötő szintbeli vasúti átjáró kiépítése ellen. A várható forgalom-, és zajszintnövekedés reális becslése és szélesebb körű lakossági egyeztetés szükséges.  

 

 1.  A tervezett utak szélessége, kialakítása és vonalvezetése

A lakossági fórum kapcsán több oldalról is felmerült az igény arra, hogy az egyes útszakaszok szélessége, kialakítása és vonalvezetése valamint az utcákban meglevő és kialakítandó zöldfelületek együttesen kerüljenek tervezésre közlekedésmérnök és tájépítész bevonásával.   

 

 1.  Helyi autóbuszjárat indítása

A buszjárat funkciójának és menetrendjének ésszerű kialakítása a lakossági igények alapján történjen.

2 thoughts on “Lakossági fórum – jegyzőkönyv

 • 2019-04-26 12:52
  Permalink

  Üdvözletem!

  Azt szeretném kérdezni, Nádirigó utcában kialakult helyzettel kapcsolatban ki lenne az illetékes, mivel a telek előtt futó út, ami létezik, le van szórva zúzott kővel, fut benne víz és gázvezeték, ha jól tudom Natura2000 területen van(?), de tényszerűen megállapítható, hogy az egy út.
  Jelen állapot szerint a telek beépíthetősége akadályozott, így jelentős értékcsökkenéssel kell számolnunk, mivel hivatalosan nincs utcafrontja. Legutolsó információm szerint a telek jelentős részét fel kéne ajánlani útépítésre, hogy építési engedélyt lehessen rá kérni. A kialakult helyzet nonsense, az utcában vannak házak, amik a kijelölt nyomvonalon belül vannak. Segítséget szeretnék kérni, kit kell megkérdeznem, hogy a kialakult helyzet rendeződjék, illetve hogyan tudok jogsegélyhez folyamodni.

 • 2019-04-26 14:19
  Permalink

  Kedves F. Gy.!

  Zábrádi Arnold beruházási ügyintéző az illetékes, a 06 (27) 530-046-os telefonszámon hivatali időben elérhető.
  Mi is megkeressük ezzel kapcsolatban a beruházási osztályt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük