Guinness-rekordkísérlet a II. Gödi Mobilitási Héten

A Neveleki Szomszédok főszervezésében 2015-ben Göd már második alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Hét programsorozathoz. Ebben az évben, a szeptember 22-i Autómentes Napon meg szeretnénk dönteni egy Guinness-rekordot. Hiszünk benne, hogy városi összefogással sikerülni fog! VEGYEN RÉSZT ÖN IS!

A mobilitási hét idei “Válassz, válts, variálj!” mottója jegyében egy kb. 2000 fős, a levegőből alakzatokat kirajzoló emberi lánc segítségével hívjuk fel a figyelmet arra, hogy környezetbarát közlekedési módokat választva és azokat kombinálva sokat tehetünk egy élhetőbb város kialakításáért és a fenntartható fejlődésért.

REGISZTRÁCIÓ ITT

Göd városa a leghosszabb csuklófogással összekapcsolódó emberi lánc Guinness rekordját és a leghosszabb egy vonalból kirajzolt élő alakzat magyar rekordját kívánja beállítani. Az emberi lánc a Kincsem Óvoda ajtajától a Lenkey utcán, a vasúti aluljárón és az Ifjúság közön át a Németh László Iskola ajtajáig tart. A lánc különböző szakaszain más-más gödi közösség (óvodák, iskolák, civil szervezetek és cégek) tagjai állnak majd fel. Felülnézetből a láncot alkotó emberek sétáló embert és környezetbarát közlekedési eszközöket (kerékpár, roller, vonat, busz) formáznak majd, amit légi felvételen örökítünk meg.

A lánc jelképezi a gyerekek útját az óvodából az iskolába, a fenntartható fejlődést és a gödiek összefogását a szó szoros és átvitt értelmében is.

A jelenlegi Guinness-rekordot egy japán város, Aomori tartja 1811 emberrel.

Hiszünk benne, hogy ezt a gödiek összefogásával meg lehet dönteni!

A mobilitas@nevelekiszomszedok.hu e-mail címen várjuk csoportok, közösségek jelentkezését, akik részt szeretnének venni a rekordkísérletben. Az esemény színvonalának emelésére szívesen fogadjuk céges támogatók, szponzorok felajánlásait a jakabjulia@god.hu e-mail címen.

Találkozzunk szeptemberben!

3 thoughts on “Guinness-rekordkísérlet a II. Gödi Mobilitási Héten

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.